maanantai 19. huhtikuuta 2010

Hääaskarteluja: kiitoskortit

Kun vihille on viimein päästy, kakut syöty, tanssit tanssittu ja kimput heitetty, ei hetkeen tee mieli ajatellakaan hääasioita. Mutta olisi kuitenkin kohteliasta kiittää vieraita, jotka laittaituivat upeiksi, matkustivat kauas ja lahjoivat ruhtinaalisesti - kaikki vain hääparin vuoksi. Meillä, kuten niin monella muullakin parilla, kiitoskorttien lähettäminen venyi aavistuksen pitkäksi (3 kk päähän häistä), mutta hei - parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Hääjärjestelyidemme "helposti, yksinkertaisesti, mutta kauniisti" -periaatetta noudatettiin myös kiitoskorttien osalta, samoin väritys pysyi kutsukorteista tutuissa sinisen sävyissä.

Valmiiksi taitetut A6-kokoiset korttipohjat hankittiin Tiimarista. Vaakasuunnassa taitetusta korttipohjasta saa mielestäni tyylikkäämmän lopputuloksen kuin pystysuunnassa taitetusta, liittynee kultaiseen leikkaukseen.Sinisestä koristepaperista leikattu suikale taitettiin ja liimattiin kortin kanteen. Päälle sidottiin pätkä sinistä silkkinauhaa. Vyöte on muuten sijoitettu suurinpiirtein kultaisen leikkauksen mukaisesti.Syntyneen vyötteen sisälle pystyi nyt sujauttamaan hääkuvan. Sopivaa värssyä emme keksineet, joten lyhyt ja ytimekäs "Kiitos!" allekirjoituksineen kertoi kaiken tarpeellisen. Tekstit kirjoitin itse mustalla kalligrafiatussilla, jolla saa aikaan kauniimman piirron kuin tavallisella pyöreäpäisellä tussilla. Ääriviivatarrat olisivat käyneet toki myös, mutta itselleni ei sopivia sattunut nyt vastaan.

Koska korttien lähetys ajoittui joulun alle, pistimme samaan kuoreen myös joulukortit ja pienen lapun, josta ilmeni käyttöön otetut nimet ja uusi osoitteemme. Tuona vuonna tuli muuten ennätysmäärä joulukortteja. Toivottavasti valitsemamme järjestely ei tuntunut kenestäkään vaatimukselta, kortit lähetettiin kyllä ihan vilpittömässä mielessä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti