torstai 20. joulukuuta 2012

Viime hetken joululahjaidea - hunaja-minttu-vartalokuorinta

Kosmetiikkaa pystyy hyvin tekemään myös itse, ja näihinkin pieniin vartalokuorintapurkkeihin löytyi kaikki tarvittava keittiön kaapeista.Hunaja-minttu-vartalokuorinta syntyy luomuhunajasta, sokerista, hienosta merisuolasta, oliiviöljystä ja kuivatusta mintusta. Hunajaa seoksessa on eniten, se onkin aivan loistavaa ihonhoitoon - kosteuttaa ja pehmentää. Sokeri ja suola kuorivat, ja niiden määrää säätämällä voi tehdä voimakkaammin tai hellemmin kuorivaa tavaraa. Minttu tuo tuoksua, ja oliiviöljy notkistaa massaa ja ravitsee ihoa. Valmistaminen käy käden käänteessä: kaikki ainekset vain sekoitetaan puhtaassa kulhossa. Kuorinta-aine säilyy noin kuukauden, joten kerralla ei kannata valmistaa suurta määrää.


Peitin purkkien kannet kauniin kellastuneella paperilla ja parilla kierroksella juuttinarua. Kirjoitin aineen nimen paperiin ennen kuin teippasin sen ohuella kaksipuoleisella teipillä kanteen. Pakettikortit, tai tagit, tein mustasta kartongista. Piparkakkulävistimellä reikä kartonkiin, käyttöohjeet ja saajan nimi valkoisella tussilla tagiin ja kiinni naruun - ei voi väittää vaikeaksi. :) Nämä purnukat menivät kiitoslahjoiksi päiväkodin tädeille.


Käyttämäni valkoinen tussi on itse asiassa liitutaulutussi, joka on muodostunut suosikkitussikseni. Se toimii materiaalissa kuin materiaalissa, ja kiiltäviltä pinnoilta (ja tietenkin liitutaulusta) sen voi pyyhkiä vedellä. Tusseja myy Teippitarha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti