keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulukortteja

Joulukorttien tekeminen on minullekin tärkeä jokavuotinen jouluperinne. Olen tehnyt joulukortit melkein joka joulu itse viimeiset 15 vuotta. Harmi vain, etten ole älynnyt säilyttää itselläni malleja kaikilta vuosilta. Olisi hauska katsella niitä uudelleen, varsinkin kun en enää muista edes kaikkia. Tässä kuitenkin muutamia kuvia.

Pari vuotta sitten teemaväri oli ruskea. Leikkasin ruskeisiin valmiisiin korttipohjiin pyöreät aukot ja liimasin korttipohjat valkoiselle kartongille. Tein pyyhekumista kuusileimasimen, jolla leimailin kullan- ja hopeanvärisiä sekä ruskeita kuusia aukkoon. Valkoisella maalikynällä sitten tuputtelin vielä lumisadetta koko kortille.


Käytin myös leikkauksesta ylijääneet pyöreät palat korteiksi.


Lisäksi tein vielä kortteja ilman aukkoja.


Tänä vuonna oli keksittävä jokin keino ottaa meidän 1-vuotias mukaan korttitalkoisiin. Eikä tarvita kuin vesivärit ja iso paperi, niin johan alkaa syntyä hienoa väripaperia. Itse olin myös siveltimen varressa mukana. Mukaan sohittiin viivoja myös tussilla.


Alkuperäinen ideani oli tehdä lumituiskukortteja. Valmiiseen korttipohjaan sinisestä maalauksesta pyörylöitä ja päälle lumihiutaletarroja - kortit syntyivät helposti ja nopeasti (hyvin tärkeää pienen lapsen äidille).
Talkoiden loppupuolella syntyi sitten kuusenkoristekortteja, jotka näyttivät minusta paljon paremmilta. Pallojen "nauhat" ovat ääriviivatarraa. Miksi en heti keksinyt tätä? No, nyt on tyydyttävä tuohon ensimmäiseen malliin, joita on enemmän, ja pistettävä kuusenkoristeidea talteen ensi vuotta varten.1 kommentti:

  1. Ihania kortteja! Ja vieläpä niin että lapsosen kädenjälkikin näkyy. Minäkin olen tajunnut liian myöhään tuon kuvaamisen, vasta muutaman viimeisimmän Joulun kortit olen kuvannut.

    VastaaPoista