maanantai 8. helmikuuta 2010

Hääaskarteluja: kutsukortit

Häitämme vietettiin syksyllä 2008, ja teimme oikeastaan kaikki järjestelyt ja askartelut itse. Halusimme lisäksi päästä melko halvalla ja helpolla, joten kutsukortin mallin suunnittelin mahdollisimman yksinkertaiseksi ja sarjatuotantoon sopivaksi.

Häiden teemaväriksi oli valikoitunut jo aiemmin tumman sininen, joka oli tuolloin lempivärini. Muutaman prototyypin jälkeen malli kirkastui. Tykkään selkeistä ja yksinkertaisista muodoista, ja erilaisia papereita ja nauhoja pyöritellessäni syntyi kimonovyötä ehkä jollain tasolla muistuttava idea.

Korttitarpeita ja valmiita kortteja.

Kutsut tulostettiin Cansonin vaalean harmaalle kartongille mustesuihkutulostimella (HP PSC 1410), neljä kutsua yhdelle A4-arkille. Fonttina käytettiin Gill Sansia (kutsun teksti) ja Bickham Script Prota (nimet). Kutsujen teksti kuului näin:

Tervetuloa vihkiäisiimme [kaupungin nimi] kirkkoon
lauantaina XX. päivänä XXkuuta 2008 kello XX
ja sen jälkeen viettämään hääjuhlaamme [hääpaikan nimi],
osoitteeseen [Katuosoite, Kaupunki].

Morsiamen nimi ja Sulhasen nimi

Ohessa löydätte lisätietoja, ajo-ohjeet kirkkoon ja hääpaikalle.
Tarvittaessa voimme järjestää myös kuljetuksen.
Juhlimme häitämme aikuisten kesken. Vastausta pyydetään pp.kk.vvvv mennessä
[morsiammen äidin nimi ja puh. nro], [sulhasen äidin nimi ja puh. nro] tai [oma sähköpostiosoite].

Arkit leikattiin neljään osaan Fiskarsin paperileikkurilla. Tuo leikkuri osoittaitui muuten parhaaksi hankinnaksi, vaikka aluksi tuntuikin suurelta menoerältä. Samalla leikkurilla leikattiin myös vyötteitä tummansinisestä ryppypaperista. Tuon ryppypaperin tai sen valmistajan nimeä en muista enää millään, mutta luultavasti se oli Tiimarista hankittua.

Kortti takaa.

Ryppypaperiliuskat kiinnitettiin kortin taakse ohuella kaksipuoleisella teipillä. Pätkät teippiä kortin molemmissa päissä riittivät kiinnittämään paperit. Päälle teipattiin samaisella teipillä vielä pätkä vaaleansinertävää silkkinauhaa.

Valmis kortti edestä.

Nauhat teipattiin vielä edestä yhteen pienellä kaksipuoleisen teipin pätkällä. Hyvin yksinkertaista!

Aikaa reilun kuudenkymmenen kutsukortin ja lisätietolappusen tekemiseen ja kuoritukseen meni muutama ilta. Samaan kuoreen tuli myös lisätietoja juhlan luonteesta ja ajo-ohjeet kirkkoon ja juhlapaikalle, sekä häälahjalistojen tiedot liikkeistä saaduilla "käyntikorteilla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti