perjantai 15. kesäkuuta 2012

Martha Stewart Crafts Scoring board

Sain keväällä tuliaisiksi Yhdysvalloista pitkään toivomani Martha Stewart Crafts Scoring boardin, eli nuuttausvälineen. Yllätyin tämän koosta, olin jotenkin ajatellut sen olevan A4:n luokkaa, mutta Scorin board onkin reilusti isompi. Kiitokset vielä veljelleni, joka viitsi raahata tätä mukanaan Manhattanilla ja lentokoneeseen. Postikulut olisivat ylittäneet itse tuotteen hinnan kevyesti, joten veljen vaivaaminen kannatti. Varsinkin, kun sain sen lopulta syntymäpäivälahjana. :)

Scoring boardilla voi siis nuutata paperia, eli vetää siihen taitoksia, ja siten valmistaa erilaisia taitettuja kortteja, kirjekuoria, viuhkoja ja rasioita.


Mukana tulee "bone folder" eli luista taittelutyökalua jäljittelevä muovinen tikku, lisäpala kirjekuorien tekemiseen sekä ohjelehtinen. Lehtisessä on ohjeet pariin korttitaitokseen, kirjekuoreen ja rasiaan.


Se, mikä tekee tästä nuuttaustyökalusta erilaisen, ovat nämä tiuhat urat. Idea on, että paperiarkkiin voi nuutata kerralla useasta kohtaa. Lisäksi tuo pienellä nuolella merkitty kohta mahdollistaa täydellisesti yhteensopivan kannen tekemisen rasialle.


Yläreunassa on avautuva luukku, jossa tikkua voi säilyttää, ja sieltä löytyy myös nuuttausohjeita erikokoisille papereille.


A4 mahtuu sekä pysty- että vaaka-asentoon.


Nuuttaaminen tapahtuu vetämällä tikulla uraa pitkin.


Kirjekuorten teko onnistuu tällä näppärällä lisäosalla, jolla arkin saa käännettyä 45°.


Lahjarasiat syntyvät käden käänteessä, ja kansi istuu napakasti. Nuuttasin arkin ensin, ja koristelin sitten piirtelemällä koukeroita kultatussilla ennen kokoamista.


Ainoa miinus välineessä on urien tuumamitoitus, mutta toisaalta se toimii hyvin valmiiden skräppäysarkkien kanssa. Mukana tulleissa ohjeissa on tosin metrimitatkin, mutta ne eivät ole aivan tarkkoja. Tuumien mukaan mitoitettuja urien muuntaminen senttimetreiksi on työlästä, joten olen mitannut ja leikannut käyttämäni paperit suoraan tuumakokoihin, ja hyvin olen onnistunut. Tykkään Scoring boardista kovasti, se on (kuten muutkin MSC-tuotteet) laadukkaasti tehty, tukeva ja toimiva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti