perjantai 1. heinäkuuta 2011

Syntymäpäiväkoristeluja

Blogi on uinunut talviunta "hieman" aiottua pidempään, mutta näin kesälomalla löytyi viimein aikaa kirjoitella tännekin jotain. Tänä vuonna on tullut vietettyä jo kaksi tärkeää syntymäpäiväjuhlaa, joten ajattelin näyttää millaisia koristeluita juhliin tein. Ensimmäiset juhlat olivat talvella ja 70-vuotiaalle, jälkimmäiset huhtikuussa ja pienen tytön ihkaensimmäiset.

Sain talvella jo hankittua Martha Stewartin askarteluraamatun, joka kantaa ytimekästä nimeä "Martha Stewart's Encyclopedia of Crafts: An A-to-Z Guide with Detailed Instructions and Endless Inspiration", ja siitä sain inspiraation suuriin paperikukkiin. (Kirja on muuten upea, ja ansaitsee kyllä oman postauksensakin, kunhan vain joku päivä ehdin sellaisen laatimaan.) Talvisten juhlien teemaväreinä olivat valkoinen ja vaaleansininen,  ja IKEAsta löytyikin juuri sopivan värisiä ja halpoja lautasliinoja materiaaliksi.


Muistan tehneeni samanlaisia lautasliinakukkia ala-asteaikaan, mutta paljon pienemmässä koossa. Kukkien taittelu oli niin hauskaa, että päätin tehdä niitä tyttären 1-vuotissynttäreillekin. Kevään kunniaksi juhlien teemavärit olivat vaaleanpunainen, valkoinen ja keltainen. Värityksen inspiraationa oli muuten Annika Peppi Pitkätossusta, joka TV-sarjassa oli melkein aina puettu keltaisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmään. Tuo yhdistelmä on siis mielessäni todellinen pikkutyttöjen väritys. :)


Kukkia varten tarvitaan paperisia lautasliinoja, lankaa ja sakset. Yhteen kukkaan minä käytin neljä lautasliinaa. Liinat avataan ja pinotaan päällekäin. Liinapino taitellaan haitariksi, ja sidotaan keskeltä langalla. Sitten molemmat päät muotoillaan halutulla tavalla, esimerksiksi leikkaamalla pyöreäksi. Lopuksi liinat avataan ja kaikki paperikerrokset irrotetaan toisistaan. Liinan kerroksia erotellessa täytyy olla melko helläkätinen, sillä paperi repeilee helposti. Mitä useampaa liinaa yhteen kukkaan käyttää, sen tuuheampia ja pyöreämpiä kukkia saa. Minun kukkani olivat puolipallon muotoisia. Kuvalliset ohjeet löytyvät englanniksi Martha Stewartin sivuilta.


Tein myös juhliin paperisen viiriköynnöksen, johon alunperin piti kirjoittaa onnentoivotus, mutta se jäi tekemättä kiireessä. Ihan kiva lopputulos tuli ilmankin. Tein viirit värillisestä kopiopaperista, koristeeksi tuli paperikukkia. Viirit roikkuivat kattoon teipatusta pakettinauhasta,  ilman liimoja tms. kiinnitysaineita.

2 kommenttia: